Проблема: "Розвиток ключових та предметних компетентностей особистості через впровадження інноваційних технологій навчання в умовах розбудови Нової української школи"

понеділок, 3 жовтня 2016 р.

Умови проведення обласного турніру юних економістів


Мета та завдання
  • виявлення обдарованої і талановитої учнівської молоді в галузі наукових досліджень;
  • розкриття творчої особистості та сприяння її розвитку;
  • формування особистості з високим потенціалом активності та цілеспрямованості;
  • сприяння самовизначенню учнівської молоді в професійному та творчому розвитку;
  • формування у учнів вмінь та навичок, необхідних в дорослому житті. А саме: вміння ставити і формувати конкретні питання до даної задачі; шукати та вміти працювати з науковою літературою; аналізувати свою доповідь та інших учасників турніру; формувати чітко виступ та робити висновки; відстоювати свою думку; володіти культурою ведення наукової полеміки.
  • залучення науковців, студентів та аспірантів вузів до роботи із старшокласниками.
Час та місце проведення
          Турнір юних економістів проводиться в вересні-жовтні кожного року в м. Луцьку на    базі   Східноєвропейського    національного    університету   імені   Лесі Українки  (вул. Потапова, 9, лабораторний корпус № 2). Реєстрація учасників до 9.00 год.
Учасники турніру
          У турнірі беруть участь збірні команди учнів 9-11 класів з районів та міст області (по одній команді від адміністративно-територіальної одиниці). Склад команди – 3-5 чоловік. Команду очолює капітан. До участі в турнірі не допускаються студенти вищих навчальних закладів будь-якого рівня акредитації.
Умови проведення:
          Турнір проводиться за олімпійською системою в декілька турів. У кожному турі беруть участь три (дві, чотири) команди. Переможець туру виходить у наступний тур. Кожен тур складається із трьох (двох, чотирьох) дій. Кожна дія розігрується за схемою: Доповідач, Опонент, Рецензент (Спостерігач). Черговість визначається жеребкуванням.
Порядок дії:
  • команда-опонент викликає команду-доповідача на будь-яку задачу запропоновану на тур;
  • команда-доповідач викладає суть вирішення проблеми, акцентуючи увагу слухачів на основних ідеях і висновках (заздалегідь можна підготувати малюнки і плакати, виступ до 5 хв.);
  • у виступі команди-опонента повинен бути аналіз запропонованого командою-доповідачем вирішення проблеми, відзначені сильні сторони, суттєві недоліки, команда-опонент не має права розповідати своє вирішення проблеми (виступ до 3 хв.);
  • команда-рецензент у своєму виступі дає оцінку розуміння обговорюваної проблеми командою-доповідачем та командою-опонентом (до 2 хв.);
  • потім команди міняються ролями.
Організація суддівства
          Суддівство проводить журі турніру, склад якого формується із числа викладачів ВНЗ, вчителів шкіл (керівників команд), кращих студентів ВНЗ. У своїй роботі журі керується умовами проведення турніру.
Нагородження
Команди (переможці турніру) будуть нагороджені дипломами управління освіти і науки облдержадміністрації відповідного ступеня. Переможці індивідуального рейтингу турніру будуть нагороджені грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації.
Формування команди на Всеукраїнський турнір 
Склад команди для участі у Всеукраїнському турнірі юних економістів визначається на основі рішення оргкомітету та журі турніру з учасників команд, які зайняли призові (І, ІІ, ІІІ) місця та індивідуального рейтингу учасників. Склад команди затверджується підсумковим наказом управління освіти і науки облдержадміністрації.
Фінансування
 Витрати на проїзд учасників турніру та відрядження керівників – за рахунок організацій, що відряджають.

Немає коментарів:

Дописати коментар