Проблема: "Розвиток ключових та предметних компетентностей особистості через впровадження інноваційних технологій навчання в умовах розбудови Нової української школи"

четвер, 29 жовтня 2015 р.

В Україні створено курс з екологічної освіти школярів

27 жовтня відбулася прес-конференція, присвячена презентації нової громадської ініціативи з розвитку екологічної освіти та просвітництва «Уроки з охорони довкілля». Про це повідомляє прес-служба МОН.
Головною метою проекту є мотивування дітей до розумного та дбайливого ставлення до довкілля, збереження ресурсів та застосування моделі екологічно-дружнього споживання.

За словами, заступника начальника відділу департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Світлани Фіцайло, проект «Уроки з охорони довкілля» увібрав у себе всі найкращі напрацювання попередніх ініціатив та спонукає до реальних дій, змінює ставлення дітей та їх батьків до природи, а також сприяє зміцненню родинних зв’язків.

Президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета» Світлана Берзіна зазначила, що зараз в Україні екологічна культура громадян знаходиться на низькому рівні, на відміну від громадян західноєвропейських країн, економічно розвинутих країн Азії, США, Канади.

На її думку, цей проект має змінити ситуацію на краще. Треба, щоб дитина могла замислитись та зрозуміти – як вона особисто може допомагати природі, змінювати екологію на краще, як зменшувати кількість відходів та оптимізувати власне споживання природних ресурсів.

Презентований екологічний проект «Уроки з охорони довкілля» для учнів середніх класів увібрав в себе сучасні знання з екології, ботаніки та зоології.

В рамках проекту розроблено посібник, план занять з дітьми в гуртках та методичні рекомендації вчителям для цікавої та доступної форми подачі навчального матеріалу. Проект ґрунтується на інтерактивній та переважно ігровій формі подачі інформації, передбачає практичну участь школярів у вирішенні тих чи інших екологічних проблем на регіональному рівні.

Також посібник для учнів «Уроки з охорони довкілля» отримав відповідний гриф Міністерства освіти і науки України.

Немає коментарів:

Дописати коментар