Проблема: "Розвиток ключових та предметних компетентностей особистості через впровадження інноваційних технологій навчання в умовах розбудови Нової української школи"

вівторок, 22 березня 2016 р.

Глобальний тиждень грошей у Буцнівській ЗОШ I-III ст.



Вкотре вчитель економіки і географії Діана Степанівна Яценко залучила учнів Буцнівської загальноосвітньої школи  I-IIIст.  до проведення міжнародного проекту. Цього року школа вперше взяла участь у проведенні  проекту  GlobalMoneyWeek .  З 10.03 по 20.03 в Україні святкують тиждень грошей, ініціатором якого є Міжнародна організація фінансової освіти дітей і молоді Child&YouthFinanceInternational, Асоціація нової економічної освіти.  Метою проведення Глобального тижня грошей є підвищення усвідомлення учнівської молоді про важливість фінансової грамотності , економічного  і соціального залучення молоді з метою забезпечення їх майбутнього. Молодь повинна бути економічно грамотною і мудрі збереження допомагають побудувати нам більш світле майбутнє для усіх нас. Цей тиждень проходив під гаслом «Заощаджуй розумно».
В рамках тижня було проведено конкурс  ессе «Бери участь. Заощаджуй розумно!» серед учнів 11, 9-го і 8-го класів, конкурс плакатів  серед учнів 6-7 класів і вікторину «Навіщо потрібні гроші?» серед учнів молодших класів.
У творчих роботах учні висловили свої шляхи заощадження. Особливо цікаво висловилась учениця 11 класу Оля Кріса, переможець конкурсу. Оля запропонувала  10 правил економії. Одні з них :
1.     Завжди ідіть за покупками із списком, тоді ви не придбаєте непотрібних речей.
2.     Ніколи не йдіть на ринок на голодний шлунок.
3.     Сьогодні в епоху компютеризації і новітніх технологій є багато програм на телефони, планшети і комп`ютери, які підраховують ваші витрати. Їх можна скачати безкоштовно.
4.     Використання еко-пакетів. Вони не забруднюють природу і є економічними, ніж купувати багато разів. І інші…
Також учень 11 класу Вадим Дуда  розповів про заробіток в інтернеті.

         Учні активно відкликнулися на проведення цього тижня і взяли участь у конкурсах, адже переможці були нагороджені призами від засновників проекту. Так, переможець за кращу роботу ессе  Ольга Кріса отримала фірмову футболку з лейбою  проекту, Вадим Дуда (11 клас), Гальчак Каріна (8 клас) отримали  фірмові блокноти за 2- ге місце, решта - кулькові ручки. За кращий плакат Христина Свідерська  (6 клас) отримала кружку з лейбою проекту, учні 7-го класу Буяк Софія, Забояк Ірина, Табас  Аліна– фірмові блокноти, решта учасників - кулькові ручки. У  проведенні вікторини в початкових класах  було включено три номінації : вікторина, конкурс  загадок і  приказок,  які учні повинні були приготувати вдома. Переможцями вийшли учні 3-го класу Таня Забояк, Ангеліна Дячук,  Іконяк Олександр, учениця 2 класу Настя Романюк, учень  4 клас у Ростик Жидик  були нагородженні блокнотом , ручками і солодощами.
         Учні нашої школи з радістю беруть участь у проведенні різного роду проектів, адже вони вже мають досвід участі в україно - польських проектах  Ініціативна молодь і Ініціативна Молодь 2, а також Шкільна Академія Підприємництва, що передбачали проведення конференцій та пілотних уроків за участю відомих людей - підприємців нашого краю. Найактивніші учасники проекту були відзначенні призами. Також наші учні брали участь у конкурсі  « Юніор Бізнес» в рамках Польської допомоги і здобували перемоги. За це отримали поїздку на тиждень до Польщі,  цінні призи і сертифікати.  Маємо надію і надалі продовжити  участь у міжнародних проектах та активно залучати до них нашу учнівську молодь.

(За матеріалами Яценко Д.С.)

Немає коментарів:

Дописати коментар